Het principe van gezondheid

Dit principe wijst erop dat de gezondheid van individuen en gemeenschappen niet los kan worden gezien van de gezondheid van ecosystemen. Gezonde bodems produceren gezonde gewassen die gezondheid van mensen en dieren bevorderen.

Gezondheid is de heelheid en integriteit van levende systemen. Het is niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar het in stand houden van fysiek, mentaal, sociaal en ecologisch welzijn. Immuniteit, veerkracht en regeneratie zijn sleutelkenmerken van gezondheid.

De rol van biologische landbouw, of het nu gaat om landbouw, verwerking, distributie of consumptie, is het ondersteunen en verbeteren van de gezondheid van ecosystemen en organismen, van de kleinste in de bodem tot de mens.

In het bijzonder is biologische landbouw bedoeld om hoogwaardige, voedzame voeding te produceren die bijdraagt ​​aan preventieve gezondheidszorg en welzijn. Daarom moet het gebruik van meststoffen, pesticiden, diergeneesmiddelen en voedseladditieven die nadelige gevolgen voor de gezondheid hebben, worden vermeden.

Go top